Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

Η Μαθητική Πορεία χαιρετίζει την δυναμική διαδήλωση εκατοντάδων μαθητών από όλα τα Γυμνάσιο - Λύκεια της πόλης και της επαρχίας του Ηρακλείου. Μία διαδήλωση που είχε πολιτικό χαρακτήρα και πολιτικά συνθήματα. Που δεν έγινε ούτε για πλάκα, ούτε για να χάσουμε μαθήματα. Εμείς οι μαθητές που ζουμε καθημερινά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Παιδεία δηλώνουμε πως δεν πάει άλλο. Όσο το δημόσιο - δωρεάν σχολείο που χρειαζόμαστε μετατρέπεται σε μηχανισμό εξόντωσης, με την παραπαιδεία, τα φροντιστήρια και τις επιχειρήσεις να έχουν στήσει ή να ετοιμάζονται να στήσουν χωρό εκατομμυρίων πάνω μας, εμείς θα είμαστε εκεί, μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να διαδηλώνουμε πολιτικά την αντίθεσή μας. 

Σε όσους προσπαθούν να  παρουσιάσουν την πορεία μας ως εθιμοτυπική, δήθεν στα πλαίσια μιας  ημέρας "καταλήψεων για να χάσουμε μάθημα"  και να την αποκόψουν από την πολιτική διεκδίκηση, απαντάμε ότι οι αγώνες μας όχι μόνο δεν είναι της "μιας ημέρας", αλλά θα κλιμακωθούν εώς ότου το κράτος καταλάβει τις πραγματικές ανάγκες μας για μόρφωση και σταματήσει να μας προετοιμάζει για εργάτες των 300 ευρώ στα νύχια του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Την Παιδεία που χρειαζόμαστε θα την διεκδικήσουμε κόντρα στην απάθεια της εποχής μας και κόντρα στην πολιτική των μνημονίων, παλιών και νέων, που μας εξαθλιώνουν
Σαν Μαθητική Πορεία καλούμε τα δεκαπενταμελή σε νέο συντονισμό για να κάνουμε την επόμενη πορεία μας ακόμα μεγαλύτερη και δυναμικότερη.


ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΙΝΑI ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ 
ΕΞΩ ΑΠ' ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ

Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΕΧΕΙ ΙΔΑΝΙΚΑ - ΟΥΤΕ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΚΥΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: