Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2016 ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 11 πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Ένας χρόνος μετά από το περσινό συλλαλητήριο, οι μαθητές βγαίνουμε και πάλι στους δρόμους, διεκδικώντας ένα πραγματικά Δημόσιο και Δωρεάν σχολείο που θα ανταποκρίνεται στις μορφωτικές ανάγκες μας και που θα προάγει την Επιστήμη και τον Πολιτισμό. 
Είμαστε πάλι στους δρόμους ενάντια στην πολιτική της λιτότητας και της υποχρηματοδότησης, ενάντια στην πολιτική της εξάρτησης από την ΕΕ – ΔΝΤ που το μόνο που παράγει είναι φτώχεια, αμορφωσιά και ταξικές διακρίσεις. 
Παρά τις διαβεβαιώσεις της δήθεν «αριστερής» κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ότι όλα θα λειτουργήσουν «ομαλά» τη φετινή χρονιά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν ακόμα στα σχολεία, η κατάργηση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, οι περιορισμοί στη δημιουργία ομάδων προσανατολισμού στα Λύκεια, η έλλειψη σε βιβλία ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, η έλλειψη υποδομών σε δημοτικά – γυμνάσια – λύκεια, η κατάργηση μαθημάτων, η ολοένα και συνεχιζόμενη εντατικοποίηση των σπουδών, τα ολοένα και μικρότερα κονδύλια του προϋπολογισμού για την Εκπαίδευση, οι περιπτώσεις προσαγωγών συμμαθητών μας που έγιναν στην Λαμία διαψεύδουν ακόμα μια φορά τις δήθεν «αγνες» προθέσεις της κυβέρνησης, ενώ φανερώνουν με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο πως Παιδεία πάνω στη λογική των περικοπών δεν είναι δυνατόν να υπάρξει. 
Σε αυτό το αδιέξοδο, η μόνη λύση που μπορεί να αποδώσει καρπούς είναι αυτή του συντονισμένου, ανυποχώρητου, μαζικού αγώνα μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων. Χρειάζεται στον αγώνα για τα δικαιώματά και τις ελευθερίες μας να συστρατευθεί ολόκληρη η κοινωνία. Μοιραζόμαστε την αγωνία όλου του λαού μας που αυτή τη στιγμή υποφέρει. Αγωνιζόμαστε μαζί με τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους απολυμένους, μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους εργάτες για μία ανατροπή αυτής της πολιτικής. 
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΜΟΡΦΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙO
ΟΧΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΝΕI
ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΟΥ ΦΙΛΗ 
ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ
ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΕΠΑΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: