Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

ΝΑ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ «ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΕΙΟΥ»


ΟΛΟΙ  ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  ΠΟΥ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η Ε.Λ.Μ.Ε ΜΕ  ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΟΝΕΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15/11/2016 ΚΑΙ ΩΡΑ 11.00.

 

 Η Ε.Λ.Μ.Ε Ηρακλείου καταγγέλλει την κωλυσιεργία  στην αποπεράτωση των εργασιών στο κτίριο του «Καπετανάκειου», το οποίο-για όγδοη συνεχή χρονιά-παραμένει ..γιαπί(!).
Οι αρμόδιες αρχές της πολιτείας, αλλά και οι τοπικές αρχές(Δήμου και Περιφέρειας) κωφεύουν για οκτώ χρόνια και δείχνουν προκλητική αδιαφορία  στα αιτήματα των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών τους , οι οποίοι  απαιτούν το αυτονόητο, δηλ ένα κτίριο για τη στέγαση του μαθητικού και εκπαιδευτικού δυναμικού του  1ου Λυκείου.

Τονίζουμε ότι η παρατεταμένη λειτουργία του 1ου Λυκείου στα λυόμενα του αύλειου χώρου εκθέτει τους  μαθητές και   τους εκπαιδευτικούς σε πολλαπλούς κινδύνους, γεγονός που έπρεπε όχι μόνο να ευαισθητοποιεί τις αρμόδιες αρχές, αλλά  επιπλέον να τις ενεργοποιεί δραστήρια στη λήψη των απαιτούμενων μέτρων για την  ολοκλήρωση των εργασιών του ιστορικού  κτιρίου, που στέκει ..ημιτελές στο κέντρο της πόλης, ισχυρό τεκμήριο της κυβερνητικής αδιαφορίας, αλλά και της φιλότιμης, επίπονης και επίμονης προσπάθειας  των μαθητών,  των εκπαιδευτικών και  των γονέων για τη διασφάλιση της  ποιοτικής λειτουργίας του. Γιατί, παρά τις άθλιες συνθήκες στέγασης, το μαθητικό  δυναμικό του 1ου Λυκείου παραμένει  όπως ήταν, ενώ η διδασκαλία και η μάθηση διατηρούν ατόφιο τον ποιοτικό τους χαρακτήρα.

Το Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων , των μαθητών και των γονέων τους.


Ø     Διαμαρτύρεται έντονα για τις απαράδεκτες συνθήκες φοίτησης και διδασκαλίας , για  τις οποίες οι αρμόδιες αρχές αδιαφορούν

Ø       Καταγγέλλει την πολιτική της κωλυσιεργίας από οποιονδήποτε φορέα εξουσίας (κυβερνητικό ή τοπικό)  κι αν προέρχεται.


Προκηρύσσει 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (11 -2 μ.μ)για την Τρίτη(15/11), με στόχο τη ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.

Δηλώνει ότι αυτό το διεκδικητικό μέτρο είναι μόνο η αρχή του  κοινού αγώνα μας που δε θα σταματήσει μέχρι τη δικαίωσή του.



ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ  ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: