Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ

Ημέρα μνήμης η σημερινή για το μεγάλο ΟΧΙ του λαού μας απέναντι στους φασίστες, ιταλούς και γερμανούς, που επιβουλεύτηκαν εκείνα τα μαύρα χρόνια την εθνική μας ανεξαρτησία. Που σε συνεργασία με τους ντόπιους φασίστες συνεργάτες τους βύθισαν στο σκοτάδι τον λαό μας και τον αιματοκύλησαν. Μέρες όμως και δόξας για τον λαό μας, που δεν λύγισε μπροστά στην φασιστική επέλαση.
Δεν έσκυψε το κεφάλι μπροστά στα όπλα που τον σημάδευαν. Αλλά αντιστάθηκε ηρωικά, και με πρωτεργάτη το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ κατάφερε τέτοια πλήγματα στον εχθρό, που κυριολεκτικά τον τσάκισε. Μόνο το γεγονός ότι ο Χίτλερ αναγκάστηκε να απασχολεί στην Ελλάδα πολλές μεραρχίες, αντί να τις ρίξει στον πόλεμο ενάντια στη Σοβιετική Ένωση, είναι χαρακτηριστικό για το μέγεθος της αντίστασης του λαού μας. Το έπος στα αλβανικά βουνά κατά των ιταλών φασιστών, η ηρωική μάχη της Κρήτης που στοίχισε τη ζωή σε χιλιάδες επίλεκτους στρατιώτες του γερμανικού στρατού, η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου, η απαγωγή του στρατηγού Κράιπε, ήταν μερικά από τα κατορθώματα της Εθνικής μας Αντίστασης που θα μείνουν ανεξίτηλα στην ιστορία. Μαζί με την μεγαλειώδη νίκη του Σοβιετικού λαού απέναντι στις φασιστικές δυνάμεις συμβολίζουν αυτό ακριβώς: πως ο λαός, οποιοσδήποτε λαός, άμα οργανωθεί και πολεμήσει για την ελευθερία του δεν μπορεί να ηττηθεί από όσους στρατούς και να παρατάξει απέναντί του το μεγάλο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο. Όσους Χίτλερ και να φτιάξουν τα μεγάλα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, όλοι τους θα υποκύψουν, αργά ή γρήγορα στην υπεροχή της λαϊκής θέλησης για ελευθερία και ανεξαρτησία.
Ειδικά σήμερα, την εποχή των μνημονίων και της υποτέλειας, για όλους εμάς που δεν αντέχουμε να βλέπουμε άλλο μέρα με την ημέρα την χώρα μας να ξεπουλιέται στα ξένα συμφέροντα, που δεν ανεχόμαστε άλλο να μας κοροϊδεύουν ξεπουλημένες κυβερνήσεις και καλοκουρδισμένα παπαγαλάκια, που θεωρούμε προσβολή να βλέπουμε τους συμμαθητές μας να μην έχουν να φάνε και αδικία τους γονείς τους άνεργους, την ώρα που άλλοι συγκεντρώνουν δισεκατομμύρια στις τράπεζές τους, για όλους εμάς λοιπόν, το μεγάλο ΟΧΙ των ανθρώπων που αγωνίστηκαν και έδωσαν το αίμα τους για την ελευθερία πρέπει και αποτελεί φάρο ελπίδας και αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: